News

                       

18-12-2019

                                          

Joy Dekok: de schoonheid van aangepast verval

“Het gaat pas leven wanneer het zichtbaar heeft geleefd”

     Lees hier het interview   
  

door: Jurriaan Nijkerk

~


2019 Expositie
Joy Dekok / Everything Matters design

‘HABITAT’

kunstenaarsportretten

.

Bezoekadres atelier/ expo : Watersnipstraat 55, 6601EE Wijchen
deelnemers-atelierroute-2019

met heel veel plezier kijk ik terug op een fantastisch geslaagde expositie.
 Mede dankzij het ruimtelijk werk van enkele geportretteerde kunstenaars is het gelukt mijn atelier/studio voor een weekend om te toveren tot ‘Galerie Everything Matters’.

Dank je wel,  Harrie Gerritz, Ine van Gaalen, Jeanne Jeurissen, Kieta Nuij, Marcel Blom, Margreet van der Meij, Neeske van Dijk, Peter Peer en Topé!

Inmiddels is de habitat-serie ook online te zien. (klik hier)  Met enige regelmaat zal ik de serie aanvullen met nieuwe kunstenaarsportretten dus houd mijn website in de gaten! 

Iedereen heel erg bedankt voor alle interesse, aandacht, attenties, leuke gesprekken en lovende woorden.

Graag tot ziens hier in mijn atelier, op de volgende expositie of gewoon ergens in het wild….

Joy

.

.


 

      link verslag Expositie 2018

     

 

 

 

 

 

kipje

Door Wilma Gosselink, kunsthistorica 2018

Joy Dekok (Nijmegen, 1965) is ruim dertig jaar fotograaf. Al tijdens haar opleiding ontstond er een voorkeur voor studiofotografie en werkte ze voornamelijk in de reclame- en bedrijfsfotografie met als specialisme portretfotografie. In 2008 zette Joy Dekok haar opleiding voort aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Als vakfotograaf had zij zich nog bezig gehouden met analoge fotografie. Nu raakte ze voor het eerst doordrongen van de mogelijkheden van de digitale fotografie. Sindsdien maakt ze oa gebruik van Photoshop om beeldmateriaal te bewerken.

In haar vrije werk toont Joy Dekok verstilde composities. Deze foto’s, een aantal zou je zelfs stillevens kunnen noemen, kennen een lang groeiproces. Allereerst is er de zoektocht in het reservoir aan eigen foto’s die al digitaal zijn opgeslagen. Daarnaast is er de kast met schillen, dierenschedeltjes en andere voorwerpen die op straat of in de natuur zijn gevonden. Voor Dekok vertellen die objecten een eigen verhaal. Vaak gaat het over de aantasting van materialen door de tijd. Soms vormt zo’n voorwerp pas na jaren een aanleiding tot het maken van een nieuwe voorstelling. Zo kan het gebeuren dat een acht jaar oude foto van krantenpapier of een recent gevonden grillig takje tot inspiratie dienen. Door verschillende foto’s samen te voegen schept Joy Dekok nieuwe, ingetogen beelden die soms lichtelijk bizarre verhalen vertellen.

Joy Dekok woont en werkt in Wijchen